Konttilaiturin pidentäminen lisää Rauman sataman kapasiteettia ja vähentää ruuhkia laivojen käsittelyssä

Konttilaiturin pidentäminen lisää Rauman sataman kapasiteettia ja vähentää ruuhkia laivojen käsittelyssä

Rauman Satama Oy tiedotti 5.2.2018 vastaanottaneensa vuonna 2016 alkaneen konttiterminaaliurakan, jossa samanaikaisesti laajennettiin konttiterminaalia, rakennettiin uutta konttilaituria sekä uutta satamakenttää konttien varastointiin.

Logistikas Oy:n asiakkaiden kannalta investoinnit Rauman satamaan merkitsevät koko toimitusketjun kilpailukyvyn paranemista. Investoinnit väylän syventämiseen näkyvät esimerkiksi varustamojen mahdollisuutena ajaa Raumalle suuremmilla feedereillä ja tätä kautta nopeampina ja edullisempina rahteina asiakkaillemme. Konttilaiturin pidentäminen lisää Rauman sataman kapasiteettia ja vähentää ruuhkia laivojen käsittelyssä.

– Logistikas Oy käsittelee ja varastoi Rauman sataman välittömässä läheisyydessä sataman kautta kulkevaa liikennettä. Toimipaikkamme Hakunintiellä sijaitsevat logistisesti hyvillä paikoilla, kun asiakkaan tuotteet pitää saada nopeasti siirtokuormattua kotimaan jakeluun, Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti kertoo.

– Parhaimmillaan aamulla satamaan tulevien konttien tuotteet on käsitelty ja matkalla loppuasiakkaille ympäri Suomea jo saman päivän aikana. Tämä on erittäin merkittävä palvelulupaus varsinkin sesonkituotteita myyville maahantuojille, Brigatti lisää.

Noin 10 minuutin matkan päässä satamasta sijaitsevalla Lakarin logistiikka- ja teollisuusalueella moderni 12 000 neliöinen logistiikkakeskuksemme tarjoaa kattavat varastointi- ja lisäarvopalvelut Rauman satamaa käyttäville asiakkaille. Tilasta 2/3 on lämmitettyä ja 1/3 lämmittämätöntä. Logistiikkakeskuksen kapasiteetti on 20 000 lavapaikkaa. Palvelemme Lakarissa tällä hetkellä noin 15 eri asiakasta ja lisää potentiaalista asiakaskuntaa kartoitetaan koko ajan. Tontillemme on mahdollisuus laajentaa vielä pari hehtaaria.

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa!

Kuva: Rauman Satama Oy

Julkaistu kategoriaan: uutiset

Kirjoita kommentti: (0) →

Olemme mukana Alihankinta-messuilla Tampereella 26.-28.9.2017

Olemme mukana Alihankinta-messuilla Tampereella 26.-28.9.2017

Tampereella järjestetään 26.-28.9.2017 Alihankinta-messut. Olemme mukana messuilla yhteistyössä Logistikas Hankinta Oy:n ja Rauman kaupungin kanssa. Osastomme sijaitsee D-hallissa paikalla D12. Tervetuloa keskustelemaan kanssamme hankintaan, alihankintaan ja logistiikkaan liittyen tai vaikka vain vaihtamaan kuulumisia.

Alihankinta-messut kokoaa yhteen yritykset, asiantuntijat ja päättäjät. Tapahtumassa on vuosittain liikkeellä noin 20 000 teollisuuden ammattilaista.

Tavataan messuilla!

Julkaistu kategoriaan: uutiset

Kirjoita kommentti: (0) →

Terästoimituksemme RMC:n laivaprojektille alkoivat

Logistikas Oy ja Logistikas Hankinta Oy vastaavat Raumalla RMC:n ensimmäisen laivaprojektin teräksen toimitusketjusta. Mols-projektin ensimmäinen konkreettinen operatiivinen vaihe käynnistyi 20.2.2017.

− Puramme laivasta noin 1 300 tonnin teräslevytoimituksen ja siirrämme sen varastoomme,

Rauman yksikönpäällikkö Juha Hauta-Heikkilä kertoo.

Nopea purku

Teräslevyt puretaan laivasta yhteistyössä RMC:n kanssa.

− Levyt nostetaan laivasta laiturilla odottavaan lauttavaunuun ja kun vaunu on lastattu, kuorma ajetaan teräsvarastoon purettavaksi.

Koko operaatio kestään 1,5 työpäivää ja siihen osallistuu yhteensä kolme henkilöä RMC:lta ja yhdeksän Logistikakselta. Apuna on kolme nosturia sekä yksi vetomestari ja kuusi 40-jalkaista lauttavaunua.

Koko toimitusketju

Terästoimitusten määrä nousee projektin aikana kaikkiaan noin 5 000 tonniin.

− Meidän osuutemme alkaa aina teräksen hankinnasta ja päättyy levyjen toimitukseen polttoleikkaukseen. Tuotannon aloitus tässä projektissa on kolmen viikon kuluttua.

Asiakaslähtöisesti

Varastosta teräslevyjä ja muita terästuotteita syötetään RMC:n tuotantoon tasaiseen tahtiin aina kesään saakka. Terästuotannon lisäksi Logistikas vastaa myös varustelun aikaisesta logistiikasta, jossa kiireisin vaihe ajoittuu heinäkuun lopun kölinlaskun ja joulukuun lopun vesillelaskun väliselle ajalle. Laiva valmistuu vuoden 2018 keväällä.

− Palvelemme projektin aikana laivanrakentajia mahdollisimman joustavasti ja tehokkaasti.

Hauta-Heikkilä arvioi, että projekti tulee kiireisimpänä aikana työllistämään noin 10 työntekijää.

Laatua valvotaan

Hauta-Heikkilä sanoo, että teräkset varastoidaan varastokentällä projekteittain, nimikkeittäin ja laaduittain. Vastaanoton yhteydessä suoritetaan silmämääräinen tarkastus ja varmistetaan, että levyjen merkinnät ovat kunnossa.

− Nyt saapuvat teräslevyt ovat esikäsiteltyjä. Terästuotteet voivat saapua myös käsittelemättöminä, jolloin hoidamme itse niiden esikäsittelyn ennen tuotantoon toimitusta.

Selkeä roolijako

Laivatoimitusten lisäksi terästuotteita tulee myös merikonteilla sekä auto- ja junakuljetuksina. Työnjako on selkeä.

− Laivatoimitukset puretaan yhdessä RMC:n henkilöstön kanssa, mutta muissa tapauksissa purkuvastuu on 100-prosenttisesti meillä.

Julkaistu kategoriaan: uutiset

Kirjoita kommentti: (0) →

Olemme mukana UraStartissa

Olemme mukana UraStartissa

UraStartti2017_logo

Logistikas Oy esittäytyy UraStartti 2017 -tapahtumassa keskiviikkona 8.2.2017 Kivikylän Areenalla Raumalla. Löydät meidät osastolta J + I. Jaamme osaston RMC:n kanssa. Voit lukea meistä myös messulehdestä.

UraStartti on jo kymmenettä kertaa järjestettävä rekrytointitapahtuma. Se on kaikille kävijöille maksuton. Nähdään UraStartissa!

Lue lisää tapahtumasta

Julkaistu kategoriaan: uutiset

Kirjoita kommentti: (0) →

TVO-konsernin varasto- ja kuljetuspalvelut siirtyvät Logistikas Oy:lle

TVO-konsernin varasto- ja kuljetuspalvelut siirtyvät Logistikas Oy:lle

Mediatiedote 31.8.2016

Teollisuuden Voima Oyj (TVO) ja Logistikas Oy ovat sopineet liikkeenluovutuksesta, jolla TVO-konsernin varasto- ja kuljetuspalvelut siirretään Logistikakselle. Liikkeenluovutus astuu voimaan 1.9.2016 ja koskee yhdeksää henkilöä.

Varasto- ja kuljetuspalveluiden toiminta on kausiluonteista muun muassa vuosihuoltojen ja muiden projektien vuoksi. Liikkeenluovutuksella pyritään varmistamaan kustannustehokkaat, joustavat ja laadukkaat varasto- ja kuljetuspalvelut vuoden ympäri.

− Toteutetulla muutoksella pyrimme varautumaan Olkiluodossa meneillään oleviin mittaviin projekteihin ja töihin varasto- ja kuljetuspalveluissa. Logistikas pystyy lähialueen suurena toimijana vastaamaan Olkiluodon varasto- ja kuljetuspalveluiden entistä laadukkaampaan tuottamiseen ja vaihteluihin sekä kyseisten palveluiden ja prosessien jatkuvaan parantamiseen, tukipalveluiden johtaja Risto Siilos kertoo.

Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatille solmittu sopimus TVO-konsernin varasto- ja kuljetuspalveluiden tuottamisesta on hyvin tärkeä.

− Olemme tehneet logistiikkayhteistyötä TVO:n kanssa yli kymmenen vuotta ja nyt tehdyllä pitkäaikaisella sopimuksella otamme vastuun kokonaisvaltaisesta logistiikan hoitamisesta ja kehittämisestä. Tavoitteenamme on omalta osaltamme lisätä TVO:n kilpailukykyä ja joustavuutta tuottamalla logistiikkapalvelut häiriöttömästi.

Lisätiedot:

Toni Brigatti

Toimitusjohtaja

Julkaistu kategoriaan: Uncategorized

Kirjoita kommentti: (0) →

Projektipalveluja Rauman telakka-alueella

projektipalveluja rauman telakka-alueella

Logistikas Oy tarjoaa Rauman telakka-alueella logistisia palveluja asiakkaille myös lyhyillä projektisopimuksilla.

− Toukokuussa aloitimme puolen vuoden projektiyhteistyön kotimaisen toimijan kanssa.
− Palvelukonseptimme heille kattaa muun muassa tuotteiden vastaanoton ja tarkistuksen, varastointipalvelut, keräilyn ja toimitukset tuotantoon, toimitusjohtaja Toni Brigatti kertoo.

Palveluja nonstoppina

Toimitukset tuotantoon hoidetaan vetomestarin ja lauttavaunun yhdistelmällä.

− Työskentelemme 2−3 vuorossa asiakkaan tarpeen mukaan.

Rauman telakka-alueella toimii raskaan teollisuuden teollisuuspuisto Seaside Industry Park. Teollisuuspuisto muodostaa tehokkaan toimintaympäristön. Logistikas Oy on ollut alusta asti osa teollisuuspuistoa.

− Kykenemme tarjoamaan telakka-alueella erilaisille toimijoille hyvin monia tuotannon kannalta kriittisiä tukitoimintoja ja linkittämään ne tarvittaessa myös Lakarin logistiikkakeskuksemme ja Rauman sataman palveluihin.

Lue lisää

Toni Brigatti

Toimitusjohtaja

Julkaistu kategoriaan: Uncategorized

Kirjoita kommentti: (0) →

Rauman Lakari herättää mielenkiintoa

Mediatiedote
17.3.2016

rauman lakari

Uusi logistiikkakeskus kykenee palvelemaan kasvavia tavaravirtoja

Rauman Lakarissa vietettiin torstaina 17.3. Logistikas Oy:n uuden logistiikkakeskuksen avajaisia. Sen ensimmäinen vaihe otettiin käyttöön viime vuoden syyskuussa ja laajennusosa nyt maaliskuussa. Logistiikkakeskus linkittyy tie- ja rautatieverkostoon, satamaan sekä Seaside Industry Park -teollisuuspuistoon. Rauman satama on merikonttien tavaraliikenteen johtava satama länsirannikolla.

− Logistiikkakeskuksemme sijainti on optimaalinen, toimitusjohtaja Toni Brigatti Logistikas Oy:stä sanoo.

Kasvua ruokitaan

Rauman sataman tavaraliikenteen odotetaan entisestään lisääntyvän, kun eteläinen Rihtniemen meriväylä ja satama-allas on saatu syvennettyä sekä konttiterminaali laajennettua. Muutostyöt mahdollistavat aiempaa isompien alusten pääsyn satamaan. Suuremmalla aluskoolla on suora vaikutus erityisesti kaukoviennin kuljetusten hintoihin. Kustannukset kuljetettua yksikköä kohti laskevat merkittävästi. Väylä on käytössä uudella kulkusyvyydellä vuoden 2017 lopulla.

− Odotamme tämän lisäävän myös logistiikkakeskuksemme palvelujen kysyntää.

Monipalveluyritys

Logistikas Oy hoitaa Lakarissa muun muassa asiakkaidensa konttien purkamiset, tavaran varastoinnit sekä toimitukset jälleenmyyjille. Asiakkaina on muun muassa isoja maahantuonnin tukkuliikkeitä ja energiateollisuusyrityksiä.

− Kykenemme palvelemaan kaiken kokoisia asiakasyrityksiämme erittäin nopeasti, joustavasti ja kustannustehokkaasti.

Logistiikkakeskuksessa on 12 000 neliötä ja yhteensä yli 19 000 kuormalavapaikkaa. Yhtiöllä on
Lakarissa rakennusoikeutta kaikkiaan 30 000 neliötä.

Suurinvestointeja

Rauman kaupunginjohtaja Kari Koski näkee, että Lakarin alue tarjoaa satamalle, teollisuuspuistolle ja koko Rauman seudulle hyvät kehittymisedellytykset. Kaupunki on tehnyt aktiivisesti töitä investointien saamiseksi paikkakunnalle. Lakariin on sijoittumassa muun muassa HKScanin 80 miljoonan euron uusi tuotantolaitos. Parhaillaan kaupunki neuvottelee mittavasta, noin 30 miljoonan euron tuotantolinjahankkeesta, joka onnistuessaan työllistäisi suoraan noin 100 henkilöä. Tämä vaatisi lopullisessa muodossaan 9 000 neliön tuotantotilat Lakarissa.

− Alueelta on varattu yksi suurehko tontti toimintaan, jonka laatua ei pysty tässä vaiheessa tarkemmin avaamaan.

Ekoarvot mukaan

Lakaria on markkinoitu dynaamisena uuden ajan yritysalueena, jossa infraa on valmiina. Lakari on profiloitumassa myös ekologiseksi teollisuusalueeksi.

− Rauman kaupungin ja Suomen ympäristökeskuksen toimijat tulevat jatkossa tekemään yhteistyötä Lakarin alueen kehittämiseksi ilmastoneutraalin kiertotalouden mallialueeksi Suomessa, Kari Koski kertoo.

Toni Brigatti

Toimitusjohtaja

Julkaistu kategoriaan: Uncategorized

Kirjoita kommentti: (0) →

Työtyytyväisyys korkealla yhtiössämme

rr

Logistikas Oy toteutti loppuvuodesta 2015 henkilöstön työtyytyväiskartoituksen. Edellinen vastaava kartoitus tehtiin vuonna 2012.
− Edelliseen kartoitukseen verrattuna järjestään kaikki arvosanat olivat nousseet, vaikka jo vuonna 2012 toteutetussa kyselyssä päästiin pääosin hyvälle tasolle, henkilöstöpäällikkö Olli-Pekka Reunanen sanoo tyytyväisenä.

Sitoutuminen kovaa luokkaa

Kartoituksessa henkilöstö pääsi arvioimaan kahden eri kysymyskokonaisuuden avulla omaan työhön ja työyhteisöön liittyviä asioita sekä johtamis- ja esimiestyöskentelyä. Arvosteluasteikkona käytettiin kouluarvosanoja 4−10. Vastausprosentti oli noin 90.
Omaa työtä ja työyhteisöä koskevien vastausten keskiarvo oli 8,4. Johtamis- ja esimiestyöskentelyssä vastaava luku oli 8,1.
− Erittäin positiivista oli, että esimerkiksi työntekijöiden sitoutuminen yhtiöön sekä omaan työhön saivat kiitettävät arvosanat.

Oikeaan osuneita linjavalintoja

Olli-Pekka Reunanen arvioi vastausten osoittavan, että yhtiössä toteutetut työhyvinvointia parantavat toimenpiteet ovat olleet oikeansuuntaisia.
− Varmasti nämä näkyvät nyt henkilöstön arvioissa.
Hän korostaa, että tuoreen kartoituksen antamat vastaukset analysoidaan tarkasti ja niiden avulla kehitetään edelleen yhtiön toimintaa.
− Suuria korjausliikkeitä ei tarvitse tehdä, mutta hyvän työtyytyväisyystason ylläpitäminen vaatii jo sinänsä jatkuvaa työtä.
− Vastausten perusteella ainakin yhtiön sisäiseen tiedotukseen tullaan edelleen panostamaan.

Kartoitus ohjaa toimintaa

Jatkossa työtyytyväisyyskartoitus toteutetaan vuosittain. Kysymykset ovat pääosin samoja joka vuosi, mutta jokainen kartoitus sisältää myös valittuihin osa-alueisiin liittyviä vaihtuvia täsmäkysymyksiä.
− Näin saamme vuosittain sekä vertailukelpoista dataa kehityksestä että niistä toiminnan osa-alueista, joista kulloinkin kaivataan tarkempaa informaatiota.

Lisäinfo:

Olli-Pekka Reunanen

Henkilöstöpäällikkö

Julkaistu kategoriaan: uutiset

Kirjoita kommentti: (0) →
Page 1 of 4 1234