Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot alkoivat

Olkiluodon ydinvoimalaitoksen vuosihuollot alkoivat

Teollisuuden Voiman ydinvoimalaitoksen vuosihuollot ovat alkaneet. Olkiluoto 2 -laitosyksikkö (OL2) irrotettiin sähköntuotannosta sunnuntaina 22. huhtikuuta polttoaineenvaihtoseisokkia varten. Olkiluoto 1:lla (OL1) huoltoseisokki alkaa sunnuntaina 13. toukokuuta, TVO tiedottaa.

Logistikas Oy:n väelle se tietää kiireisiä aikoja.

– Revision eli vuosihuollon alkaminen on näkynyt muun muassa niin, että olemme siirtyneet kahteen vuoroon. Varasto ja kuljetustoiminnot palvelevat arkisin 7-23  ja viikonloppuisin 7-18 välisenä aikana, kertoo Logistikas Oy:n Olkiluodon yksikönpäällikkö Jarmo Kaija.

– Työmäärät kasvavat huomattavasti ja enimmillään keskusvarastosta asennukseen menevän tavaran määrä on jopa nelinkertainen normaalitilanteeseen verrattuna. Sisäisten kuljetusten ja saapuvan tavaran määrän kasvu on samaa luokkaa.

TVO:n vuosihuolto on useamman kuukauden työrupeama

Vuosihuolto alkaa vaikuttamaan työmääriin vähitellen helmi-maaliskuusta lähtien kasvavina tavaravirtoina, minkä johdosta myös henkilöresursseja aletaan kasvattamaan.

– Tämän vuoden revisioon on henkilömäärää nostettu noin 30 % normaaliaikaan verrattuna. Revision päättymisen jälkeen menee vielä parisen viikkoa normaalia rivakammissa merkeissä, kun laitoksia siivotaan ja saatetaan normaalitilaan, Kaija kuvailee.

– Tämän jälkeen alkavatkin sitten hyvin ansaitut lomat pyöriä ja heinäkuu ja elokuun pari ensimmäistä viikkoa ovat Olkiluodossa kovin hiljaista aikaa, kun valtaosa Olkiluodossa työskentelevien kesälomista ajoittuvat tuohon aikaan.

OL2:n seisokin arvioidaan kestävän yksitoista vuorokautta. Polttoaineenvaihdon lisäksi tehdään erilaisia vuosittain toistuvia huoltotöitä, korjauksia ja testauksia. Sähköntuotantoon OL2:n on tarkoitus palata torstaina 3. toukokuuta.

OL1:lla on tänä vuonna pidempi, noin 33 vuorokautta kestävä huoltoseisokki. Suurimpia töitä ovat muun muassa lauhduttimen uusinta, sivulauhteen takaisinpumppaus ja pääkiertopumppujen uusinta. Suunnitelman mukaan OL1:n vuosihuolto päättyy perjantaina 15. kesäkuuta, TVO kertoo.

Logistikas Oy:n Olkiluodon yksikönpäällikkö Jarmo Kaija.

Julkaistu kategoriaan: uutiset

Kirjoita kommentti: (0) ↓