Konttilaiturin pidentäminen lisää Rauman sataman kapasiteettia ja vähentää ruuhkia laivojen käsittelyssä

Konttilaiturin pidentäminen lisää Rauman sataman kapasiteettia ja vähentää ruuhkia laivojen käsittelyssä

Rauman Satama Oy tiedotti 5.2.2018 vastaanottaneensa vuonna 2016 alkaneen konttiterminaaliurakan, jossa samanaikaisesti laajennettiin konttiterminaalia, rakennettiin uutta konttilaituria sekä uutta satamakenttää konttien varastointiin.

Logistikas Oy:n asiakkaiden kannalta investoinnit Rauman satamaan merkitsevät koko toimitusketjun kilpailukyvyn paranemista. Investoinnit väylän syventämiseen näkyvät esimerkiksi varustamojen mahdollisuutena ajaa Raumalle suuremmilla feedereillä ja tätä kautta nopeampina ja edullisempina rahteina asiakkaillemme. Konttilaiturin pidentäminen lisää Rauman sataman kapasiteettia ja vähentää ruuhkia laivojen käsittelyssä.

– Logistikas Oy käsittelee ja varastoi Rauman sataman välittömässä läheisyydessä sataman kautta kulkevaa liikennettä. Toimipaikkamme Hakunintiellä sijaitsevat logistisesti hyvillä paikoilla, kun asiakkaan tuotteet pitää saada nopeasti siirtokuormattua kotimaan jakeluun, Logistikas Oy:n toimitusjohtaja Toni Brigatti kertoo.

– Parhaimmillaan aamulla satamaan tulevien konttien tuotteet on käsitelty ja matkalla loppuasiakkaille ympäri Suomea jo saman päivän aikana. Tämä on erittäin merkittävä palvelulupaus varsinkin sesonkituotteita myyville maahantuojille, Brigatti lisää.

Noin 10 minuutin matkan päässä satamasta sijaitsevalla Lakarin logistiikka- ja teollisuusalueella moderni 12 000 neliöinen logistiikkakeskuksemme tarjoaa kattavat varastointi- ja lisäarvopalvelut Rauman satamaa käyttäville asiakkaille. Tilasta 2/3 on lämmitettyä ja 1/3 lämmittämätöntä. Logistiikkakeskuksen kapasiteetti on 20 000 lavapaikkaa. Palvelemme Lakarissa tällä hetkellä noin 15 eri asiakasta ja lisää potentiaalista asiakaskuntaa kartoitetaan koko ajan. Tontillemme on mahdollisuus laajentaa vielä pari hehtaaria.

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoa!

Kuva: Rauman Satama Oy

Julkaistu kategoriaan: uutiset

Kirjoita kommentti: (0) ↓